Qstar
Hitta mack

Reserverade belopp

Det är många som undrar om reserverade belopp som skapas när man betalar med VISA och Mastercard bankkort vid pump på stationen. Det händer för att VISA och Mastercard har infört en ny branschstandard för alla drivmedelsbolag i Sverige vid köp av drivmedel från pump.

Från 1 februari 2018 skickas en förfrågan till kortutgivande bank om en reservation på upp till 1500 kronor. Har kunden mindre än 1500 kronor på kontot reserveras hela saldot som finns tillgängligt istället.

När tankningen är avslutad ska kortutgivande bank ta bort reservationen och debitera kunden för det belopp som den tankat för. Detta ska ske inom några minuter, men i vissa fall tar detta längre tid och det förstår vi kan skapa frustration.

Vi kan tyvärr inte ta bort reservationen, det är endast kortutgivande bank som kan släppa reservationen. Om detta händer kontakta din bank. När du kontaktar din bank kan det underlätta om du har kortnummer, datum för tankning och belopp tillgängligt.


Jag har precis tankat hos er och mitt reserverade belopp är fortfarande kvar. Vad göra jag nu?

Vad tråkigt att det krånglar. Kontakta banken som utfärdat ditt VISA eller Mastercard så fort som möjligt för att de ska ta bort reservationen.


Stämmer det att ni reserverar upp till 1500 kronor på mitt VISA eller MasterCard när jag ska köpa drivmedel?

Qstar reserverar inte beloppet på ditt kort, det är din bank som utfärdat kortet som gör en reservation. Detta görs på grund av att från 1 februari 2018 infördes ett krav från VISA och Mastercard på denna rutin. Rutinen om reservation är branschstandard vilket innebär att den gäller för alla drivmedelsbolag i Sverige. Reservationen ska bara finnas i några minuter under själva tankningen för att sedan tas bort. Om den inte försvinner ska du kontakta din bank som utfärdat ditt kort. Beloppet som har reserverats är aldrig pengar som Qstar får utan enbart ett belopp som reserveras på ditt konto innan banken vet hur mycket du har tankat för.


När försvinner reservationen från mitt konto?

När du har tankat klart ska kortutgivande bank ta bort reservationen och du debiteras för det belopp du tankat för. Detta ska inte ta mer än några minuter. Om det tar längre tid kontakta din bank som utfärdat kortet.


Innebär det här att jag inte kan tanka om jag inte har 1500 kronor på mitt konto?

Om du har mindre än 1500 kronor tillgängligt på kontot reserverar kortutgivande bank det tillgängliga beloppet som finns på kontot. Så fort du tankat klart ska kortutgivande bank ta bort reservationen och du debiteras för det belopp du tankat för. Detta ska inte ta mer än några minuter. Om det tar längre tid kontakta din bank som utfärdat kortet.


 

Qstar Försäljning AB är ett  bensin- och drivmedelsbolag på den svenska marknaden. Våra varumärken är Qstar, Pump och Bilisten och du hittar våra mackar på landsbygden, på mindre orter och i vissa större städer.

Qstar Försäljning AB ingår i DCC Group

Välkommen till oss!

Kontakta Kundservice
011 - 28 00 00

Mail: Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Qstar-Bilisten-Pumps integritetspolicy

Instagram AppIcon FIX

87AM4X51A7

Qstar Försäljning AB
Box 633 (besöksadress: Spårgatan 5)
601 14 Norrköping

Org nr. 556349-2262